Het Badeendenwalhalla

Het Badeendenwalhalla

Bas de Badeend gaat op reis! - Aflevering 6

Hoera, Vacanceselect bestaat 30 jaar! Om dat te vieren sturen we Bas de Badeend op reis. Van maart tot en met september kun je Bas volgen op zijn rondreis langs de mooiste plekken van Vacanceselect. Aan het eind van elke maand plaatsen we een foto op onze Facebookpagina van Bas de Badeend – ergens op een locatie in Europa. Raad op onze Facebookpagina waar Bas is en maak kans op een Vacanceselect cadeaubon van 100 euro! De 30ste van iedere maand worden er drie winnaars bekendgemaakt via Facebook.

Aflevering 6 – Last but not least: Het Badeendenwalhalla

Pozdrav svima! Wat spreek ik mijn talen al goed, he? Maar wat wil je, na een hele zomer lang rondreizen langs de mooiste plekken in Europa. Magic in the summer, zingt Calvin Harris, (zit natuurlijk al maanden in mijn cd-spelertje), en wat ben ik blij dat míjn ‘magic in the summer’ nog niet helemaal voorbij is. Nee zeg, gelukkig heeft mijn deux chevauxtje me weer een stukje verder gebracht! En omdat hij weet hoe moeilijk ik het vind mijn heerlijke zomertrip te beëindigen, heeft hij me meegenomen naar het schitterendste natuurwonder dat er bestaat. Afsluiten in stijl, nietwaar?

Dus waar ik nu sta… Oké, ik zal het inleiden met een klein stukje geschiedenis. Door het stromen van de rivier Korana zijn hier dus ooit dammen ontstaan, en die dammen hebben weer gezorgd voor grotten, meren en watervallen. Gaaf, he? En die meren hebben dus bovenmeren, die heten ‘Gornja’, en benedenmeren, die heten ‘Donja’. Dus ik sta hier nu met mijn badeendensnufferd bóven op dit natuurfenomeen. Krijg er gewoon een beetje kippenvel van (en dat voor een eend).

Dat ik gek ben op water was al bekend, maar dít water, wow. Zo helder! Zo blauw! En hoe het overal naar beneden klettert… Schitterend. O ja, en er was ook nog iets met een meneer geloof ik, Unesco ofzo, en die had dit op zijn lijstje gezet. Ja, wat voor lijstje precies snapte ik ook niet helemaal (best lastig, die taal hier), maar zoiets vertelde mevrouw Kovač op de camping. En dat dit dus wel een hele mooie plek moest zijn! Maar ze had gelijk… Dit mag gerust het badeendenwalhalla genoemd worden. Wat ben ik blij dat ik mijn reis hier mag afsluiten. Tenminste, afsluiten… Ik heb het reizen wel ernstig te pakken. Wie weet plak ik er snel een nieuw avontuur achteraan. Maar voor nu dan maar: tot ziens, vrienden. Zbogom, prijatelji!

Weet jij waar Bas is? Geef je antwoord op onze Facebookpagina!

Hulp nodig?

Kan ik je helpen?
Bel ons 072-5183183 ma. t/m zo. 9.00-20.00 uur Bekijk de veelgestelde vragen Bel mij terug
Bel mij terug
Vul je gegevens in

Dank voor je bericht. Wij nemen, binnen openingstijden, zo spoedig mogelijk contact met je op.