Inspiratie - Bretagne, Frankrijk

Inspiratie - Bretagne, Frankrijk

Indrukwekkend: de beroemde Côte de Granit Rose in Bretagne

Nieuwsgierig… Dat word ik altijd als ik iets zie of lees over een bijzonder stukje natuur. Iets in mij roept dan meteen ‘daar moet ik een keer heen!’. En dat had ik dus ook met de beroemde Côte de Granit Rose bij Ploumanac’h in Bretagne. Dit ruige stuk kust met grote roze rotsen stond al een tijdje op mijn bucketlist. En uit ervaring weet ik ondertussen: het is daar prachtig.

De rotskust bij Ploumanac’h

Mijn vriend en ik vertrokken tijdens onze vakantie dus naar Noord-Bretagne in Frankrijk. Bij Ploumanac’h hebben we prachtig gewandeld tussen die grote roze reuzen. Deze enorme stenen zijn ontstaan in de prehistorie en door zee en wind hebben ze hun bijzondere vorm gekregen.

Fotogeniek natuurschoon

Ik keek mijn ogen uit: afhankelijk van het tijdstip van de dag verkleuren de rotsen door het zonlicht van roze naar oranje. Ben je gek op fotograferen dan kun je hier uren ronddwalen. Wij hebben vooral bij Ploumanac’h rondgelopen, maar het is ook mogelijk het wandelpad GR34 – Sentier des Douaniers – te volgen.

Strandleven bij Plage de St-Guirec

Een idyllisch plekje dat rechtstreeks van een ansichtkaart lijkt te komen vind je bij Plage de St-Guirec. Mensen genieten hier van het strandleven mét uitzicht op het kasteel op Île Costaérès én omgeven door die mooie roze rotsen. We hebben in deze baai trouwens heerlijke moules à la crème – mosselen met room – bij een restaurantje gegeten.

De Côte de Granit Rose vanaf het water

Nog een erg leuk uitstapje is de boottocht naar L’archipel des Sept-Îles. Wij stapten op de boot vanuit Perros-Guirec. Onderweg kom je langs zeven eilanden die voor de kust van de Côte de Granit Rose liggen. Deze eilanden vormen de thuisbasis van 27 soorten broedvogels. Het leuke aan deze boottocht is dat je daarna een stukje langs de kust vaart. Vanuit de boot zagen we de Côte de Granit Rose dus ook vanaf het water!

Ook vakantie vieren in Bretagne in Frankrijk?

Susanne Breed


Beroep:
Brand Marketeer 

Viert vakantie met:
gezin (vriend en twee kids), familie of vrienden

Favoriete vakantielanden:
Frankrijk en Denemarken

Hulp nodig?

Kan ik je helpen?
Bel ons 072-5183183 ma. t/m zo. 9.00-20.00 uur Bekijk de veelgestelde vragen Bel mij terug
Bel mij terug
Vul je gegevens in

Dank voor je bericht. Wij nemen, binnen openingstijden, zo spoedig mogelijk contact met je op.