Inspiratie - Zwarte Woud, Duitsland

Inspiratie - Zwarte Woud, Duitsland

Eén dag rijden naar het Zwarte Woud

Op nog geen duizend kilometer rijden ligt het Zwarte Woud. Misschien wel het mooiste stukje van Duitsland. Geweldige vergezichten, dichte bossen, mystieke meren, burchten en kastelen en honderden kilometers wandelpad. Ik heb mijn volgende bestemming gevonden!

Vakantie, maar waarheen?

In het najaar van 2014 was onze zoon tien maanden. We besloten maar weer eens op vakantie te gaan. Het andere eind van de wereld vonden we in onze nieuwe situatie niet zo geschikt. Dus zochten we het dichter bij huis. Italië. Met de auto. Ik zie het verschrikte gezicht van mijn moeder nog voor me. Of we niet beter naar Duitsland konden gaan… Nou, nee. Duitsland associeerde ik met oubolligheid en snelwegen zonder snelheidslimiet. Eén keer stoppen bij de Raststätte, curryworst naar binnen werken en voor zevenen aan de Oostenrijkse schnitzel.

Duitsland als tussenstop

Dat de reis nu niet in sneltreinvaart kon worden afgelegd, beseften wij ons wel. Dus boekten we toch maar een huisje op een klein vakantiepark bij de oosterburen, als tussenstop. Wijds uitzicht over beboste heuvels, heerlijk eten en prachtig weer. Toen we na een paar dagen vertrokken, bedacht ik dat ik hier best nog had kunnen blijven. Honderden kilometers verder, muurvast voor de Zwitserse Gotthardtunnel, dacht ik: wáárom zijn we niet gewoon in Duitsland gebleven?! Tja… omdat we een charmante en zonzekere bestemming wilden. Totdat we na 1500 kilometer aan den lijve ondervonden dat zonnig Toscane in jaren niet zo veel regen had gehad.

Zwarte Woud

Zwarte Woud, topbestemming!

Duitsland staat nu dus in mijn ‘Bestemmingen Top-3’. In het bijzonder het Zwarte Woud. Het is het meest bergachtige gebied van Duitsland. Perfect om te wandelen over de vele uitgestippelde routes. Ik zie ons al struinen door de dichte bossen. Picknicken bij een meertje. Een bootje huren en op kastelentocht. Of naar een van de avonturenparken waar je bijzondere dieren kunt spotten, kunt klimmen en rodelen. Het Zwarte Woud heeft iets sprookjesachtigs. Je vindt er genoeg kindvriendelijke bezienswaardigheden en idyllische stadjes. Laatst kreeg ik de tip om het oude centrum van Freiburg te bezoeken. Een mooie plek om op zoek te gaan naar de allerbeste Schwarzwalder Kirsch!

Babette Tierie


Beroep: 
Redacteur en freelance tekstschrijver o.a. voor Vacanceselect

Viert vakantie met:
vriend en zoontje

Favoriete vakantielanden:
Italië, Spanje, Portugal

Hulp nodig?

Kan ik je helpen?
Bel ons 072-5183183 ma. t/m zo. 9.00-20.00 uur Bekijk de veelgestelde vragen Bel mij terug
Bel mij terug
Vul je gegevens in

Dank voor je bericht. Wij nemen, binnen openingstijden, zo spoedig mogelijk contact met je op.