Inspiratie - Gardameer, Italië

Inspiratie - Gardameer, Italië

Kindvriendelijke uitstapjes bij het Gardameer

Wat valt er allemaal te doen op en rond het Gardameer in Italië? Babette gaat op onderzoek uit. Ze ontdekt dat het een ideale vakantiebestemming is voor het hele gezin.

Het liefst had ik op willen schrijven dat mijn zoon zich als een kameleon aanpast aan de gebruiken van een ander land. En dat ook hij een lekker vakantiegevoel krijgt van eten om half negen in plaats van half zes. Helaas, Nederlandse jongetjes gaan zich niet ineens Italiaans gedragen, omdat ik dat zo gezellig vind. Na drie happen vreemd voedsel is het wel gedaan met de tafelmanieren. En dus halen we vooral pizza of koken we zelf bij de tent.

Etenstijd in Italië

Totdat ik tijdens de vakantie bij toeval beland in het plaatsje Peschiera del Garda. Op de terugweg vanaf Elba overnachten we hier. Wanneer we zijn ingecheckt bij het hotel wagen we het erop; we gaan een hapje eten buiten de deur. In het sfeervolle dorpje aan het Gardameer kun je gerust om zes uur aanschuiven. Wat een geluk! We vinden een plekje aan het water. Na het eten wandelen we nog wat rond. In de straatjes vind je de ene na de andere ijssalon. In de winkeltjes zijn volop souvenirtjes te koop en langs het water kun je op een bootje stappen om over het meer te varen.

peschiera del garda gardameer

Wat te doen bij het Gardameer?

Aardig wat mensen in mijn omgeving zijn al op vakantie geweest rond het Gardameer. Wanneer ik vertel dat ik voor een nachtje in Peschiera ben geweest, krijg ik meteen tips wat nog meer leuk is om te doen. Ik heb in elk geval een aardig to-do lijstje waar ik mijn vakantie wel mee door kom:

  • In Lazise vind je de befaamde ijssalon ‘La Cremeria di Lazise’.
  • In Limone sul Garda draait alles om citroenen. Er is een citroenmuseum en een citroentuin. Je kunt er van alles met citroen kopen. Van zeepjes tot snoep en chocola. En ja, natuurlijk – voor papa en mama – ook de befaamde limoncello!
  • Vanuit Malcésine pak je de kabelbaan naar de top van de Monte Baldo.  Je hebt uitzicht over het meer en ‘De Tuin van Europa’. Ook de Povlakte, Dolomieten en Alpen zijn te zien.
  • Het dorpje Sirmione ligt op een schiereiland. Het heeft een kasteel en je kunt met het treintje naar de grotten van Catallus.
  • En wil je je kroost echt blij maken..? Rond het Gardameer vind je een rits aan pret- en aquaparken. Van Canevaworld tot Gardaland!

Sirmione Garameer

Los van deze tips stond er sowieso al iets op mijn wensenlijstje; naar de opera van Verona! De stad is perfect te bezoeken vanaf het Gardameer. Ik hoop stiekem dat mijn zoon mee wil, wanneer hij iets ouder is. Als ik beloof dat we de dag erna naar Gardaland gaan, gaat hij vast overstag!

Vakantie vieren op een camping of vakantiepark aan het Gardameer in Italië?

Babette Tierie


Beroep: 
Redacteur en freelance tekstschrijver o.a. voor Vacanceselect

Viert vakantie met:
vriend en zoontje

Favoriete vakantielanden:
Italië, Spanje, Portugal

Meer Gardameer inspiratie

Hulp nodig?

Kan ik je helpen?
Bel ons 072-5183183 ma. t/m zo. 9.00-20.00 uur Bekijk de veelgestelde vragen Bel mij terug
Bel mij terug
Vul je gegevens in

Dank voor je bericht. Wij nemen, binnen openingstijden, zo spoedig mogelijk contact met je op.