Inspiratie - Glamping

Inspiratie - Glamping

Hierom is luxe kamperen op camping Beach Garden in Zuid-Frankrijk zo heerlijk

Mijn partner en ik zijn bijna tien jaar samen en al die tijd is bij ons de discussie gaande over kamperen. Laten we zeggen dat het niet echt mijn ding is. Waar hij fantaseert over een plek waar hij zijn survival skills kan uitoefenen, maak ik me zorgen over het feit dat ik midden in de nacht op zoek moet naar een toilet. Laat staan dat ik met een teiltje over de camping moet om de afwas te doen. Dus nee, geen kamperen voor mij.

Maar sinds de komst van onze kinderen zat ik in dubio. Ik dacht steeds aan mijn jeugd waar ik en mijn broer, zussen, neefjes en nichtjes een tent opzette in de tuin bij mijn ouders. Het was toen al een beetje luxe kamperen aangezien ik natuurlijk gewoon naar binnen ging voor het toilet en de snacks. Maar toch was dit een geweldig mooie tijd. Later mocht ik een keertje met een vriendinnetje mee naar de camping en ook dat was erg leuk. Voor de kindjes kan ik me eigenlijk geen betere vakantie wensen. En als zij het naar hun zin hebben, dan wij natuurlijk ook. Dus besloten we vorig jaar om het een keertje te proberen.

Een nachtje kamperen op een camping in onze favoriete badplaats Noordwijk. Van een collega mocht ik een tent lenen. Ik heb die nacht eerlijk geen oog dicht gedaan, hoorde alsmaar vreemde geluiden rond de tent en heb daarbij de hele nacht mijn plas opgehouden. Fail? Nee. Ondanks de gebroken nacht was het een geweldig weekend. De kindjes hebben enorm genoten en ik dus uiteindelijk ook. Dus toch overstag? Nog niet helemaal. Ik zocht een compromis.

Luxe kamperen in een stacaravan

Vorig jaar schreef ik me in als vakantietester bij Vacanceselect. Toen ik te horen kreeg dat ik dit ook nog eens mocht gaan doen was ik natuurlijk door het dolle! Mijn omgeving daarentegen reageerde toch wel een beetje huiverig. Maar ik was vastbesloten: dit was echt iets voor mij! We mochten verblijven in een stacaravan Deluxe met drie slaapkamers, een keuken, badkamer, toilet en airco op camping Beach Garden aan de kust bij Marseillan Plage in Zuid-Frankrijk. Vakantie vieren op een camping dus, maar dan wél luxe kamperen.

Voor vertrek was ik al een paar dagen eerder vrij en heb ik me volledig gestort op de voorbereidingen: wat neem je mee als je luxe gaat kamperen? Prettig is dat de volledige inventaris al aanwezig is. Dat kun je dus mooi thuislaten. Ook had ik vooraf een handdoeken- en linnenset gereserveerd. Dus met wat kleding, dagelijkse verzorging, speelgoed voor de kids en een volle koelbox met lekkers gingen we op pad voor een goede twaalfhonderd kilometer rijden.

We vertrokken midden in de nacht, zodat de kindjes het grootste deel konden slapen. Lotte is vier en Xam drie jaar oud. We kochten voor deze reis twee kleine portable dvd-schermpjes die vol stonden met films. Dat was natuurlijk al een feest en de rit verliep super. Wat een heerlijk gevoel: op reis! Zeker wanneer je de ’route du soleil’ op je navigatie ziet verschijnen.

Relaxte sfeer op camping Beach Garden

We hadden praktisch geen file en kwamen rond vier uur in de middag aan op de camping. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door een medewerker van Vacanceselect. Het viel me wel meteen op dat dit een hele grote camping is. Daar moest ik even aan wennen. Maar toen we in onze stacaravan kwamen – en door het geweldige weer én het strand op loopafstand – voelden we meteen de relaxte sfeer.

Op de eerste avond hebben we gedineerd in het restaurant ’Le Bistro’. Het eten was heerlijk en de service gastvrij. Wat ik wel jammer vond is dat er op deze grote camping maar één restaurant aanwezig is. Doordat je er zo goed kunt eten was het er vrij druk. Omdat onze stacaravan van alle gemakken was voorzien hebben we de volgende dag boodschappen gedaan in het nabij gelegen centrum van Cap d’Agde. De rest van de vakantie hebben we zelf gekookt. En dat ging dus perfect in onze luxe stacaravan.

Heerlijk klimaat in Zuid-Frankrijk

Op de camping sprak ik veel Nederlanders. Ik was benieuwd wat hen daar bracht. Al snel werd me duidelijk: veel gasten komen hier al jaren. De faciliteiten zijn goed en up-to-date. Daarbij komen de vaste gasten niet alleen voor de camping maar zeker ook voor het klimaat. En inderdaad alle dagen was het prachtig weer. Gemiddeld zo’n dertig graden. Ik heb geen vlieg, mug of andere insecten gezien. Ik vermoed door het stevige briesje. Een mooie bijkomstigheid.

Activiteiten op de camping

In de ochtend begint de animatie met sportieve activiteiten in het zwembad. Er worden ook verschillende toernooitjes georganiseerd zoals beachvolleybal op het strand en waterpolo in het zwembad. Er is met name veel te doen voor de wat oudere jeugd. Een verbeterpunt vonden wij dat er wat meer voor jongere kinderen georganiseerd zou mogen worden. De grote glijbanen in het zwembad zijn vanaf acht jaar. Voor de kleintjes is er een klein glijbaantje in het peuterbad en sproeiers waar ze doorheen kunnen rennen. Dit vonden mijn kinderen overigens erg leuk, al zijn we vooral veel naar het strand geweest. Ons gezin is daar namelijk verknocht aan. Er was daar ruimte genoeg en meer hadden we dus eigenlijk ook niet nodig. Met het lange zandbed was de zee ook heel erg toegankelijk. En zo hebben we alle dagen genoten van het strandleven, de heerlijke bakker en de gastvrijheid. De bakker is overigens een grote plus op deze camping.

Veel gemak in onze luxe stacaravan

Op de derde dag kreeg ik het ritme echt goed te pakken. Uitslapen, bakker, strand, lunchen, dutje, voorbereidingen avondeten, wijntje, eten en afsluiten op het strand. Op deze dag kregen we ook erg leuke overburen met kindjes rond dezelfde leeftijd. Dat zorgde voor veel gezelligheid. De week is voorbij gevlogen en was veel te kort. Wat hadden we graag nog wat langer gebleven.

Voor herhaling vatbaar? Jazeker! Al zou Max, mijn partner, evengoed nog graag een keertje met een tent op vakantie gaan. Maar hij geeft ook toe dat het toch wel veel gemak met zich meebrengt zo’n luxe stacaravan. En er zijn nog veel meer alternatieven. Bij Vacanceselect vind je verschillende accommodaties als het gaat om luxe kamperen. Denk bijvoorbeeld aan een Lodgetent of een Safaritent. Die staan zeker op mijn verlanglijstje voor onze volgende vakantie. Lijkt me ook een goede compromis!

Meer weten over camping Beach Garden in de Languedoc-Roussillon in Zuid-Frankrijk?

Hulp nodig?

Kan ik je helpen?
Bel ons 072-5183183 ma. t/m zo. 9.00-20.00 uur Bekijk de veelgestelde vragen Bel mij terug
Bel mij terug
Vul je gegevens in

Dank voor je bericht. Wij nemen, binnen openingstijden, zo spoedig mogelijk contact met je op.