Inspiratie - Normandië, Frankrijk

Inspiratie - Normandië, Frankrijk

Normandië: glooiende heuvels, vlaggetjes en ruige kusten

Of we onze zomervakantie in Normandië zullen doorbrengen? Eh, enige twijfel aan mijn kant. Het is natuurlijk niet de glitter en glamour van de Zuid-Franse Côte d’Azur. Maar mijn geliefde wil hoe dan ook ooit in zijn leven nog eens terug naar de invasiestranden uit de Tweede Wereldoorlog. En tja, als rasechte Francofiel, dat ben ik, moet je natuurlijk alle Franse regio’s een keer gezien hebben. Dusseh: on y va!

Mijn twijfel blijkt uiteindelijk nergens voor nodig. Al wanneer we de gigantische Pont de Normandie zijn gepasseerd weet ik het zeker: Normandië is prachtig! De groene heuvels springen uit de grond, de vlaggetjes in de dorpen maken de sfeer en de oude huizen en pleintjes zorgen voor een historisch gevoel. Heel prettig, hier kan ik wel aan wennen.

De invasiestranden in Normandië

We bezoeken deze vakantie de invasiestranden, boven Caen, maar ook de stranden aan de westkant van Normandië, boven Le Mont Saint-Michel. De invasiestranden en de bijbehorende bezienswaardigheden als Arromanches-les-Bains en de kraters bij Le Point du Hoc, maken diepe indruk op me. Ook de 360° film over de Slag om Normandië brengt me kippenvel op beide armen.

Rust en natuur in Normandië

Het gevoel aan het einde van de wereld te staan, komt enkele dagen later tijdens ons bezoek aan het meest noordelijke puntje van Normandië: Nez de Jobourg en Cap de la Hague. Niets dan zee en ruige rotsen is wat ik zie. Even later rinkelt mijn telefoon. T-Mobile: ‘Welkom op Guernsey (Groot-Brittannie).’ Ha, één van de Britse eilanden. Niet eens in zicht, maar zo dichtbij!

normandie-kust-cap-de-la-hague

Normandië heeft al gauw mijn hart gestolen. Klein detail wat daar aan bijdraagt: kaas. Kaas, kaas, kaas. Camembert wordt hier in overvloed geconsumeerd, en oh, ik houd ervan. À bientôt, Normandie!

Zin gekregen in een vakantie in Normandië?

Rosanne Langenberg


Beroep:
Freelance tekstschrijver o.a. voor Vacanceselect 

Viert vakantie met:
Vriend of vriendinnen 

Favoriete vakantieland:
Frankrijk!

Hulp nodig?

Kan ik je helpen?
Bel ons 072-5183183 ma. t/m zo. 9.00-20.00 uur Bekijk de veelgestelde vragen Bel mij terug
Bel mij terug
Vul je gegevens in

Dank voor je bericht. Wij nemen, binnen openingstijden, zo spoedig mogelijk contact met je op.