Inspiratie - Met het gezin

Inspiratie - Met het gezin

Op vakantie met tieners

Als tiener droomde ik van een camping met een mega zwembad, een wirwar aan glijbanen en een disco. En lekker veel Nederlanders. Want: volop vakantie-vriendinnen! Mijn ouders hadden helaas andere ideeën over een leuke vakantie…

Op naar het zuiden van Frankrijk

Al weken van te voren verzamelde mijn moeder de nodige huisraad. Ingeblikt vlees, macaroni en pannenkoekenmix. Op de dag van vertrek koppelde mijn vader de aanhanger aan onze donkergroene Opel Kadett. Fietsen op het dak en daar gingen we. In één ruk de Route du Soleil af. Naar een berg waar grote namen in de wielrennerij hun zegen hadden behaald. Niks geen blauwe oases en snelle glijbanen, maar een piscine municipale een paar kilometer verderop. Op de camping zelf kon je een kanon afschieten.

Wanneer de tent eenmaal stond, kwam de wandelgids tevoorschijn. Waaruit bij voorkeur de langdurigste tochten werden geselecteerd. Met een stokbrood en een aluminium trekkersfles gingen we op pad. De nodige foto’s hebben mijn zusje en ik verpest met onze chagrijnige gezichten. De ergste zomer was die waarin ik net dertien was geworden. Onze bestemming: een naturistencamping in het snikhete binnenland van Zuid-Frankrijk. Je verstoppen in de tent en niet zwemmen was dus niet echt een optie. Ik nam me voor dat ik dit mijn kinderen later nóóit ging aandoen..!

Maar hoe werkt het dan wel? Met tieners op vakantie? Pin me er niet op vast, maar als je deze ‘regels’ onthoudt, heeft volgens mij iedereen het leuk:

  • Deel de vakantievoorpret. Ga met z’n allen om tafel zitten en kies gezamenlijk een bestemming. Vind inspiratie op de pagina: vakantie met tieners
  • Zoek een vakantiepark waar activiteiten voor tieners worden georganiseerd. Mooie gelegenheid om vrienden te maken.
  • Oriënteer je goed op de omgeving. Op veel bestemmingen vind je in de buurt zowel natuur, als knusse dorpjes en pretparken. Voor ieder wat wils dus.
  • Leg je er bij neer dat panoramische uitzichten een puber doorgaans gestolen kunnen worden.
  • Laat hem/haar lekker z’n eigen gang gaan. Voordeel: dan kun je dat zelf ook doen.
  • Tot slot: Wifi-verbinding is een absolute vereiste voor een puberende vakantieganger. (En vergeet daarbij vooral het punt hierboven niet)

Fijne vakantie!

Babette Tierie


Beroep: 
Redacteur en freelance tekstschrijver o.a. voor Vacanceselect

Viert vakantie met:
vriend en zoontje

Favoriete vakantielanden:
Italië, Spanje, Portugal

Hulp nodig?

Kan ik je helpen?
Bel ons 072-5183183 ma. t/m zo. 9.00-20.00 uur Bekijk de veelgestelde vragen Bel mij terug
Bel mij terug
Vul je gegevens in

Dank voor je bericht. Wij nemen, binnen openingstijden, zo spoedig mogelijk contact met je op.