Interview met de oprichter

Interview met de oprichter

Passie voor Italië

Bij Loek van de Loo – oprichter van Vacanceselect – zit ondernemen in zijn bloed. Als twaalfjarige runt hij een handeltje in Kaapse violen. Met een zelfgebouwd rek op z’n fiets rijdt hij elke zaterdag naar de veiling om plantjes in te slaan. Inkoop een kwartje, verkoop een rijksdaalder. Anno 2014 bestaat ‘zijn’ Vacanceselect 30 jaar. De wortels van het bedrijf liggen in Italië. Loek trouwde een Italiaanse, emigreerde, startte zijn eigen camping en legde in 1984 de basis voor wat nu Vacanceselect heet. Het verhaal van een bevlogen ondernemer die luisteren naar zijn gasten tot een kunst heeft verheven.

“In 1976 – ik was toen zestien jaar – vertrok ik naar Italië om als werkstudent op een camping aan het Gardameer te werken. Daar is mijn droom ontstaan om ooit een eigen camping te bezitten. ‘Mijn’ camping moest precies dezelfde sfeer krijgen. Dat had alles te maken met de Nederlandse campingeigenaar. Meteen al bij de eerste ontmoeting was ik groot fan van de man. Tot groot genoegen van de campinggasten regelde hij heel veel animatie. Gewapend met een megafoon riep hij elke ochtend bij het zwembad om wat de activiteiten van die dag waren. Achter de receptie werkte een Italiaans meisje, Chicca. Ik hielp haar met Engels, Duits en Nederlands en zij mij met Italiaans. We werden verliefd en inmiddels ben ik 31 jaar met haar getrouwd.

Gardameer

Telefoonsnoer doorgebeten

Mijn droom om een eigen camping te runnen kwam in 1987 uit. Ik leende geld van mijn schoonmoeder en kocht daarmee een camping in een olijfboomgaard aan het Gardameer. Met Chicca en onze zoons Alessandro en Leonardo woonden en werkten we ’s zomers op de camping in Italië. In de winter woonden we in Nederland waar ik een boekingskantoor begon in de slaapkamer van mijn ouders. Ik kocht oude stacaravans en die verhuurde ik. Het eerste jaar had ik 140 boekingen. Elke vrijdag plaatste ik stoppertjes op de advertentiepagina’s van de Telegraaf en de Kampioen. Op zaterdag rinkelde de telefoon onophoudelijk en die namen we dan met de hele familie op. Op een keer bleef het op zaterdagochtend angstvallig stil. Bleek dat de papegaai het snoer had doorgebeten. Het echte begin van het Nederlandse boekingskantoor was toen we bungalowtenten gingen verhuren. Eerst alleen op mijn eigen camping, maar al gauw kwamen daar andere campings bij.

Italiaans eten

Koffiezetapparaten

Het grote voordeel was dat ik ’s zomers altijd tussen mijn boekers zat: de gasten op mijn camping. Ik heb altijd heel goed naar mijn gasten op de camping geluisterd. Hoorde ik dat een koffiezetapparaat handig was in een accommodatie, dan stonden het jaar erop overal koffiezetapparaten. Toen onze jongens naar school gingen, hebben we ons definitief in Italië gevestigd. In Nederland runde ik met een steeds groter groeiende groep medewerkers wat nu Vacanceselect heet. Nu nog steeds zit ik eens per maand in Alkmaar. Met boekingskantoren vanuit 8 landen verhuren we 10.000 accommodaties in 13 landen. Vorig jaar hadden we 65.000 boekingen. En daar ben ik apetrots op!”

Vacanceselect

Hulp nodig?

Kan ik je helpen?
Bel ons 072-5183183 ma. t/m zo. 9.00-20.00 uur Bekijk de veelgestelde vragen Bel mij terug
Bel mij terug
Vul je gegevens in

Dank voor je bericht. Wij nemen, binnen openingstijden, zo spoedig mogelijk contact met je op.