Plage d'Argens Bar

Van Côte naar Côte: een Amac roadtrip

Een roadtrip langs vier van de zeven Amac Campings

Afgelopen september vertrok onze collega Remko met een aantal collega's naar Zuid-Frankrijk om daar onze nieuwste aanwinsten te bewonderen op het gebied van Glamping. Zij maakten een roadtrip langs vier van de zeven Amac Campings in ons aanbod. 

Mayotte Vacances

Zes nieuwe campings in het assortiment ieder op mooie locaties en of ik die even wil bekijken of het wat is….. Zonnebril Check!, zonnebrand Check!, zwembroek Check! Ik heb er zin in.

Vanuit Amsterdam vlieg je in no-time naar Wijnstad Bordeaux, tijd om daar wat van te zien/ en te proeven heb ik helaas niet want er moeten campings bezocht worden. Mayotte Vacances staat als eerste op het programma. Deze camping ligt aan het meer van Biscarrosse en op steenworp afstand van Biscarosse Plage aan de Atlantische oceaan.strand Mayotte Het eerste wat me opvalt als ik de camping op loop is dat het er erg verzorgd uitziet. Er wordt heel veel gebruik gemaakt van planten en groen, dat straalt een luxe gevoel uit. De campingdirecteur neemt me meteen mee naar zijn paradepaardje, een hele luxe mobile home met eigen jacuzzi. Heerlijk na een dagje surfen of zeilen lekker bijkomen in je privé jacuzzi, wie wil dat nu niet.

Maar we zijn hier om te werken dus voor ik in de jacuzzi kan springen maken we het rondje camping even af. Het restaurant, zwembad en de beach bar liggen er mooi bij, houten meubels géén plastic stoelen zorgen voor een luxueuze uitstraling. Details daar draait het om bij AMAC, allen vanuit de lokale omgeving maar het is soms net of bijvoorbeeld het restaurant gestyled is door VT wonen. Ook de mobile homes die niet splinternieuw zijn liggen er mooi bij, er is leuk geprobeerd om voor alle plekken een soort eigen tuintje te creëren. privileclub

Yes dan mag het eindelijk, een plons in het lekkere zwembad daarna een drankje bij de beach bar en ’s avonds heerlijk eten in het restaurant. Moe maar voldaan zoek ik mijn mobile home op, balen zeg helemaal vergeten mijn bed op te maken, maar wat schetst mijn verbazing, de bedden zijn al opgemaakt. Dit is onderdeel van het privilege club pakket, luxe extra services die het allemaal een beetje aangenamer maken.

Heerlijk uitgerust word ik wakker, de zon schijnt door de vele ramen al naar binnen. Ik ben in dubio, de buitendouche lonkt of neem ik gewoon makkelijk binnen een douche. Toch voor de avontuurlijke buitendouche gegaan. De mobile home waar ik in sliep had geen eigen jacuzzi maar wel een buitenkeuken en een buitendouche. Vandaag staat er een flinke rit op de planning want we gaan richting perpignan, zo op een half uurtje van de spaanse grens. Om me daar goed op voor te bereiden boek ik snel een relaxmassage bij de wellness. Na mijn croissantje, café americano en jus d’orange geef ik me over… 50minuten later stap ik als herboren de auto in. Op naar Camping Les Dunes in Torreilles.

Camping Les Dunes

Van de Atlantische kust rijden we door naar de Middellandse zee. Camping Les Dunes ligt direct aan zee. Ook hier eerst even de “verplichte” toer over de camping voordat ik kan genieten van alle gave dingen die ze hier weer hebben.

Tijdens de toer vallen de nieuwe autovrije wijken met de AMAC mobiles homes op, erg mooi en allen voorzien van een eigen tuintje. Ook hier vinden we mobile homes waarvan sommige met buitenkeuken en buitendouche, jacuzzi of een lekkere loungeset bij de mobile home. Ultiem genieten dus na een dagje strand. beachbar

Uiteraard is ook hier het restaurant, zwembad en het winkeltje mooi gestyled met lokale invloeden. Erg mooi en geeft je niet het idee dat je in een campingrestaurant zit te eten, die hebben toch altijd van dat vreselijke witte plastic meubilair…  restaurant Les Dunes

De toer is ten einde en ik weet waar ik heen ga, een snelle duik in de zee en dan naar de beach bar. In deze buitenbar waan je jezelf in Ibiza, fatboys, hangmatten, tweepersoons ligbedden alle ingrediënten om te genieten van een heerlijke cocktail. Na even heerlijk te hebben genoten op een ligbed loop ik terug en spoel ik me even af bij mijn privé buitendouche.

zembad bij les Dunes

Mocht je vanaf je eigen terras graag de zons- op of ondergang willen zien zorg dan dat je 1 van de 5 mobile homes boekt met een privédakterras. Na een heerlijk middagje strand kijk ik vanaf het dakterras naar een schitterende zonsondergang.  Daarna loop ik nog even terug naar het centrale plein waar het gezellig druk is. Ik bestel nog een drankje en kijk waar ik morgen weer heen mag.

Camping Verdon Parc

8:00  uur ’s ochtends de wekker gaat af, druk programma vandaag. Ontbijten en daarna richting de Gorges du Verdon, toch kan ik het niet laten om nog even het strand op te lopen. Wetende dat ik vanavond aan de Côte d’Azur met mijn voetjes in dezelfde zee sta loop ik terug en zet ik koers richting de Gorges du Verdon.

Daar vinden we Camping nummer drie Verdon Parc. Een mooie groene oase. Hier helaas niet de tijd om even in het riviertje te dobberen of bij het zwembad te relaxen, want daar nodigt het wel tot uit. Heerlijk lounge gedeelte, gave poolbar en uiteraard een heerlijk zwembad. Zoals gezegd ligt de camping aan een riviertje met wat strandjes en bankjes om lekker tot rust te komen of in rap tempo het laatste boek te verslinden. zwembad Vernonparc

Verdon parc laten we bijna achter ons maar niet zonder een bezoekje te hebben gebracht aan de kinderboederij die ze daar hebben. Heerlijk om met je kinderen dagelijks even doorheen te lopen. verdonparc

Camping La Plage D’Argens

Vanuit de schitterende omgeving van de Gorges du verdon gaan we richting de Cote d’Azur bekend om zijn hippe/ mondaine badplaatsen. Camping Plage d’Argens ligt op een steenworp afstand van Fréjus. Direct aan zee en aan een riviertje is er in ieder geval genoeg water in de omgeving.

zwembad

Ik zwijmel weg bij de eerst aanblik van de camping, de safaritent die direct aan riviertje ligt, waar kan ik boeken? Wat een topplek om je vakantie door te brengen.safaritent

Ook de rest van de camping stelt zeker niet teleur. Zoals ik inmiddels gewend ben is alles goed verzorgd en zorgen alle details in bijvoorbeeld het winkeltje, bar en restaurant ervoor dat je vergeet dat je op een camping bent. Na even over het strand gelopen te hebben is het dan toch echt tijd om bij te komen in de jacuzzi. Deze keer wel het geluk om te overnachten in een mobile home met privé jacuzzi. Wat een heerlijkheid, vanuit je jacuzzi naar de sterrenhemel kijken. Wat een topweek.

Helaas aan alle mooie dingen komt een eind en zo ook aan deze trip. Vanaf Nice Airport sta je in no time weer op Amsterdam Schiphol. Wel een goed om te onthouden, de zomervakantie is nog ver, wellicht van te voren een lang weekend genieten op een van deze topcampings.

Wil jij ook genieten op een van de topklasse campings van AMAC

Vacanceselect

Hulp nodig?

Kan ik je helpen?
Bel ons 072-5183183 ma. t/m zo. 9.00-20.00 uur Bekijk de veelgestelde vragen Bel mij terug
Bel mij terug
Vul je gegevens in

Dank voor je bericht. Wij nemen, binnen openingstijden, zo spoedig mogelijk contact met je op.