Inspiratie - Glamping

Inspiratie - Glamping

Van kampeerpaspoort tot Lodgetent

Wist je dat je vroeger eerst op cursus moest om te leren kamperen? Tegenwoordig hoef je de handen amper nog uit de mouwen te steken. Die super-de-luxe lodgetent is namelijk al voor je opgezet!

Kamperen… dat gaat zomaar niet! Vlak na de Tweede Wereldoorlog moest je eerst op cursus om je kampeerpaspoort te halen. Want kamperen is een heuse sport waarvoor veel technische kennis vereist is. Van het aanspannen van de scheerlijnen, tot het oprollen van het tentdoek. Van koken op een primuspit tot het beheersen van de kampeeretiquette.

Kampeergeschiedenis

Tijdens mijn zoektocht naar een vakantie stuit ik zomaar op die mooie geschiedenis van het kamperen. Voor ik het weet heb ik het pad van witte vakantiehuisjes met panoramische vergezichten op zee verlaten. Ik zie bermtoeristen en Hollanders met campingspullen in aanhangers achter de fiets. Niet naar Frankrijk of Italië, maar op weg naar een plek net buiten de stad.

Luxer en comfortabeler

Mijn eigen kampeergeschiedenis begint bij de opblaastent van mijn ouders (Monteer de ventielen aan een elektrische pomp en kijk toe vanuit je luie campingstoel). Later een koepeltentje dat al staat wanneer ik net klaar ben met het bestuderen van de gebruiksaanwijzing (omdat mijn geliefde zonder te lezen weet wat erin staat en dus gewoon begint). Kortom, ik kom uit het tijdperk van relatieve kampeerluxe. Met de nadruk op relatief. Want luxer, mooier en comfortabeler kan altijd.

Vrijheid op de camping

In mijn vorige blog schreef ik al dat glamping een trend is. Geen gedoe met tentstokken en krom geslagen haringen, want de tent is al voor je opgezet. En wat voor tent! De moeilijkheid zit hem vooral in het kiezen van de leukste. De Lodgetent Deluxe is mijn favoriet. Een stoer huis van stevig canvasdoek. Een ruime veranda met vlonders. En hoe hebben ze dat sanitair nou in die tent geplaatst? Eén ding is gegarandeerd: die wc zit erin! En er kan gekookt worden. Desnoods drie gangen, in plaats van drie pannen gestapeld op één gaspit. Eigenlijk is er maar één ding niet veranderd in al die jaren. En dat is de vrijheid die kamperen met zich meebrengt. Met dat gevoel is mijn vakantie pas echt geslaagd.

In welke glamping-tent zou jij de vakantie wel door willen brengen? Alle soorten en maten staan hier op een rijtje.

Babette Tierie


Beroep: 
Redacteur en freelance tekstschrijver o.a. voor Vacanceselect

Viert vakantie met:
vriend en zoontje

Favoriete vakantielanden:
Italië, Spanje, Portugal

Hulp nodig?

Kan ik je helpen?
Bel ons 072-5183183 ma. t/m zo. 9.00-20.00 uur Bekijk de veelgestelde vragen Bel mij terug
Bel mij terug
Vul je gegevens in

Dank voor je bericht. Wij nemen, binnen openingstijden, zo spoedig mogelijk contact met je op.