Vacanceselect introduceert Bohemian Lodge tijdens de Vakantiebeurs

Informacja prasowa 04/01/18

Wprowadzenie Domku Bohemian Lodge

W nadchodzącym lecie na wielu południowoeuropejskich kempingach do dyspozycji naszych gości będzie to ekologiczne glampingowe zakwaterowanie

VACANCESELECT WPROWADZA LODGE BOHEMIAN PODCZAS TARGÓW WAKACYJNYCH

• Dwa tysiące domków mobilnych przeznaczonych do gruntownej metamorfozy,
  • Podwojenie żywotności domków z dziesięciu do dwudziestu lat,
  • Oświadczenie o zrównoważonym rozwoju, skierowane do właścicieli kempingów z Europy Południowej
  • Poparcie inicjatywy ze strony ANVR

Alkmaar, 4 stycznia 2018

Na nadchodzących targach wakacyjnych (od 9 do 14 stycznia) Vacanceselect zaprezentuje domek mobilny Bohemian Lodge. Kiedyś było to zakwaterowanie dosyć przestarzałe, skazane na przysłowiowe „wylądowanie na zboczu góry”. Teraz jednak zakwaterowania Bohemian Lodge, po gruntownych renowacjach przeżywają swoją drugą młodość jako nowoczesne, komfortowe zakwaterowania glampingowe (luksusowe). Dzięki wprowadzeniu tego wyjątkowego produktu, Loek van de Loo, dyrektor Vacanceselect, ma nadzieję, że jeszcze w tym sezonie uda się wydać oświadczenie o jego ekologiczności, skierowane do południowoeuropejskich właścicieli kempingów. Kwalifikuje się do tego aż 2 tysiące domków mobilnych!

"Zauważam, że postrzeganie zrównoważonego rozwoju wśród menedżerów kempingów w południowej Europie pozostaje w tyle za świadomością konsumentów północnoeuropejskich", mówi Van de Loo. Dyrektor Vacanceselect od wielu dziesięcioleci jest w posiadaniu kilku włoskich kempingów i widzi jak jego południowoeuropejscy koledzy zajmują się kwestiami środowiskowymi: "Z pewnością wykonują to, co konieczne. Często jednak istnieje program subsydiowania. Przy pomocy odnowionego zakwaterowania Bohemian Lodge chce pokazać właścicielom kempingów, że poczucie zrównoważonego rozwoju jest już głęboko zakorzenione w północnoeuropejskich konsumentach. W codziennym życiu starają się, w miarę możliwości, uwzględniać kwestie dbania o środowisko. Chcą tego, gdy są na wakacjach.

Całkowicie przerobiony

W przypadku renwacji Bohemian Lodge, domek mobilny został całkowicie przerobiony, tj. rozebrany do samego szkieletu konstrukcji. Kluczowe było tutaj zastosowanie od podstaw materiałów przyjaznych dla środowiska. Efektem końcowym jest autentyczny domek, wyposażony we wszystkie nowoczesne udogodnienia, z przestronną werandą, a nawet prysznicem na świeżym powietrzu i kuchnią. Dzięki takiemu podejściu okres użytkowania mobilnej przyczepy podwoi się od dziesięciu do dwudziestu lat. Ponadto szkody w bezpośrednim otoczeniu pozostają ograniczone.

Aby zastąpić stare domki mobilne, nie należy używać ciężkich maszyn. Oszczędza to dużo otaczającej domki zieleni. Następnego lata pierwsze z nich będą dostępne na kempingach Vacanceselect. The Bohemian Lodge powstało w wyniku współpracy ze STOERbuiten. Ta wyspecjalizowana firma z Den Bosch zapewnia, że stare domki mobilne zyskują drugie życie dzięki specjalnej stylizacji.

ANVR

ANVR jest za powiększaniem ilości nowych, ekologicznych domów. Dyrektor ANVR, Frank Oostdam, który był jednym z prelegentów na wakacyjnym sympozjum Vacanceselect, powiedział: „Turystyka, drugi co do wielkości sektor na świecie, powinien również ponosić odpowiedzialność. Dla właścicieli kempingów, którzy nie odczuwają takiego wewnętrznego zaangażowania społecznego, wciąż istnieje motyw ekonomiczny. Konsument pragnie autentyczności i chce cieszyć się wyśmienitymi produktami lokalnymi i pięknym otoczeniem. Domek Bohemian idealnie pasuje do tego pakietu życzeń. Jeśli Twoja uwaga jako właściciela kempingu nie jest skierowana na te kwestie, to oznacza to, że już nie masz pracy. "

_________________________________________________________________________________

Uwaga: W celu uzyskania większej liczby informacji prosimy o kontakt:

- email: info@vacanceselect.pl

- infolinia: 17 78 76 105

Patrz także: https://www.vacanceselect.com/pl/o-nas/prasa/

O Vacanceselect:

Vacanceselect ma największy wybór zakwaterowań glampingowych, tj. zakwaterowań ekskluzywnych, „glamour” w Europie - to właśnie dlatego jest liderem na rynku kempingów. Właściciel i dyrektor Vacanceselect Loek van de Loo jest postrzegany przez wielu właścicieli kempingów jako inspirator i innowator, od którego można, a wręcz trzeba czerpać inspiracje! Van de Loo jest często konsultowany w sprawie projektowania i rozmieszczenia zakwaterowań glampingowych na kempingach. Vacanceselect to staranność, jakość i właściwe podejście do klienta.